T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - 23 Nisan Ortaokulu

OKULUMUZNDAN TARİHE YOLCULUK "SAFRANBOLU"

Müdür Yardımcısı Zafer GÜVEN, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Vahit KOLCU ve Matematik Öğretmeni Fatma ÖZTÜRK BALTACIOĞLU rehberliğinde 7. Sınıf öğrencilerimiz birlikte Safranbolu gezisi gerçekleştirmişlerdir.

Gezi  Safranbolu'daki Yörük Köyü ile başlamış, ardından eski Safranbolu Çarşısı, Cam Teras ve Mencilis Mağarası gezilmiştir. Yağmura rağmen öğrencilerin son derece ilgili oldukları ve eğlenerek keşfedip öğrendikleri gözlemlenmiştir.  Hıdırlık Seyir Terası'ndaki eşsiz Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden olan Safranbolu evlerinin ihtişamı karşısında gezi kafilesi hayranlık duymuşlardır. Türkiye'nin birinci, dünyanın ikinci büyük kristal terasından Tokatlı Kanyonu'na bakarak büyük heyecan yaşamışlardır. Yine ülkemizin en güzel sarkıt ve dikit örneklerine sahip olan 400 metre uzunluğunda ve üç kattan oluşan Bulak Köyü'ndeki Mencilis Mağrası'nın görkemi karşısında büyülenmişlerdir. Eski Çarşı'da adeta tarihte yolculuk yapan öğrenciler, geçmişin izlerine tanıklık etmişlerdir.

 

Okul Müdürümüz Cenap TOZLU tarafından bu tür faaliyetlerin öğrencilerin görerek, yaşayarak ve hissederek daha iyi öğrenmelerini sağladığı, bilgilerini pekiştirdiğini ve eğlenceli bir öğrenme ortamı sunduğunu belirtmiştir.

29-05-201729-05-201729-05-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.05.2017 - Güncelleme: 11.03.2021 16:25 - Görüntülenme: 1528
  Beğen | 0  kişi beğendi