Ock

İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin bursluluk hakkından faydalandırılması için yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

Bursluluk hakkından faydalanmak isteyen öğrencilerin başvuru ve sınav uygulama süreçleriyle ilgili iş ve işlemlerin açıklandığı "2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu" yürürlüğe girmiştir.

26 Ocak 2024 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanarak kamuoyu ile paylaşılmıştır. Sınav başvurusu 13 Şubat - 1 Mart 2024 tarihleri arasında ÖĞRENCİ VELİSİ tarafından yapılacak ve okul müdürlüğüne gidilerek başvuru evrakları teslim edilecektir.

Ock